Socijalni program za kragujevačke oružare

Bez autora
Dec 05 2013

U kragujevačkoj fabrici "Zastava oružje" za dobrovoljni odlazak uz socijalni program države, izjasnilo se 377 od 2.190 zaposlenih, saopštio je sindikat te fabrike. Izjašnjavanje radnika o ponudi nadležnog ministarstva trajalo je od 29. novembra do 3. decembra.Predsednik samostalniog sindikata kragujevačkih oružara Dragan Ilić kaže da su se za socijalni program opredelili mahom radnici kojima je do penzije ostalo oko pet godina, a oko njih 30 ispunjava jedan od uslova za odlazak u penziju.

Socijalni program za kragujevačke oružareZa dobrovoljni odlazak uz socijalni program opredelilo se 377 radnika kragujevačkog "Zastava oružja", uglavnom iz proizvodnje. U sindikatu strahuju da će fabrika ostati bez potrebnog proizvodnog kadra, jer je zaustavljeno zapošljavanje novih, stručnih kadrova.

U kragujevačkoj fabrici "Zastava oružje" za dobrovoljni odlazak uz socijalni program države, izjasnilo se 377 od 2.190 zaposlenih, saopštio je sindikat te fabrike.

Izjašnjavanje radnika o ponudi nadležnog ministarstva trajalo je od 29. novembra do 3. decembra.

Predsednik samostalniog sindikata kragujevačkih oružara Dragan Ilić kaže da su se za socijalni program opredelili mahom radnici kojima je do penzije ostalo oko pet godina, a oko njih 30 ispunjava jedan od uslova za odlazak u penziju.

Ilić dodaje da je među onima koji su rešili da dobrovoljno napuste fabriku, najviše proizvodnih radnika - njih oko 200.

Budući da je stopirano zapošljavanje novih, stručnih kadrova, Ilić strahuje da će fabrika ostati bez potrebnog proizvodnog kadra.

Poslednji socijalni program u "Zastava oružju" u Kragujevcu, sproveden je početkom 2011. godine, kada je tu fabriku napustilo više od 400 radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik